VOLUIT LEVEN

Wat kan het leven soms worstelen zijn. Dan voelt het zwaar, voel je je misschien alleen, niet geliefd en ben je moe van al dat strijden. Ver verwijderd van voluit leven. Je verlangt naar vrijheid, ruimte, lucht zodat je wat lichter kunt leven. Dat gevoel en dat verlangen ken ik goed. En gelukkig, God zij dank, ken ik ook het gevoel van voluit leven! Voor mij is dat kwetsbaar durven zijn, verbinden, ontvangen, lief hebben, geliefd worden en intens genieten! 

De manier waarop we onszelf, de ander en de wereld om ons heen beleven, wordt grotendeels bepaald door gebeurtenissen uit ons verleden en de daaruit voortgekomen patronen. De impact die dat, vaak onbewust, op ons heeft, maakt ons minder vrij en meer belast dan nodig is. Therapie helpt bij het loskomen van deze ballast. 

Jezelf rechtstreeks onder ogen zien, vraagt moed. Wanneer je stil kunt en durft staan, ontdek je dat je het kan, weet en doet. In ieder mens zit zelfhelend vermogen en onze kracht is vaak groter dan we denken. Nare dingen overkomen iedereen, daar kunnen we niets aan veranderen. Als we onszelf niet toestaan om te rouwen om onze teleurstellingen, onze wonden en ons verdriet, zijn we ertoe veroordeeld om ze telkens opnieuw te beleven.

Je kunt vrijheid vinden door het leven te accepteren en jezelf echt te leren kennen en te zijn. Zodat je voluit kunt gaan leven, meer vreugde, vrede en verbinding kunt ervaren en steeds meer kunt worden wie je mag zijn, zoals je bedoelt bent!